Examec bygger Elektas nya gammakniv

50-års jubilerande Elekta lanserar den nya gammakniven Elekta Esprit. 400 maskiner är redan sålda och den nya kniven väntas stå för 15-20 procent av försäljningen de närmsta åren. Och det är Examec i Tomelilla som står för tillverkningen!

Elekta har utvecklat strålkirurgi till en oöverträffad nivå i och med lanseringen av Elekta Esprit. Det här senaste och mest avancerade systemet erbjuder avsevärt snabbare automatiserad behandlingsplanering för läkare, mer anpassade och patientvänliga behandlingar och en precisionsgrad som bättre kan skydda en persons fulla förmåga och minne.

Esprit offentliggjordes på European Society for Radiotherapy and Oncology (ESTRO) 2022 den 6 maj. Mer information finns här.

”Vi är väldigt glada och tacksamma över att vi åter får visa hur vi kan tillverka mycket avancerade produkter till mycket konkurrenskraftiga priser, och leverera till ett av världens mest avancerade företag”, säger Examecs VD Mats Ohlsson.