Elektas senaste gammakniv, Esprit, tillverkad av Examec i Tomelilla, ingår som en del av en mångmiljonorder till Hyderabad, Indien.

Vi är stolta över att få vara en del av framgångssagan när Elekta idag meddelar att de har fått en order på cirka 40 miljoner USD från en av Indiens största företagshälsovårdsgrupper, Krishna Institute of Medical Sciences (KIMS) Hyderabad. Ordern inkluderar Elektas kompletta svit av hårdvara och mjukvara, såsom Elekta Unity MR-Linacs; Esprit (Elektas senaste Leksell Gamma Knife) system; Versa HD linjäracceleratorer; Flexitron brachyterapi efterlastare; och Elekta One svit med onkologiska mjukvarulösningar.

Elekta har utvecklat strålkirurgin till en oöverträffad nivå i och med lanseringen av Elekta Esprit. Det här senaste och mest avancerade systemet erbjuder betydligt snabbare automatiserad behandlingsplanering för läkare, mer anpassade och patientvänliga behandlingar och en precisionsgrad som bättre kan skydda en persons fulla förmåga och minne.

Elekta Esprit lanserades för 18 månader sedan och Examec i Tomelilla ansvarar för tillverkningen.

– Vi är väldigt glada och tacksamma över att vi får visa att vi kan tillverka mycket avancerade produkter till mycket konkurrenskraftiga priser, och leverera till ett av världens mest avancerade företag, säger Examecs vd Mats Ohlsson.

Läs hela Elektas pressrelease här