Investeringar i maskiner behövs, för nu expanderar Examec i Tomelilla!

Läs om Examec i reportaget i Mekpoint, tidningen Maskinoperatören på nätet. Man var inbjudna av Jimmy Nordström, som imponerade stort: ”Som tidningsredaktör har man genom åren träffat hundratals personer som arbetar med skärande bearbetning men man blir mycket imponerad av Jimmy Nordströms CV med över 30 år i branschen. Först 20 år som maskinoperatör och 7 år som produktionsledare på ett välkänt verkstadsföretag i Svedala. Därefter ett par år som verktygssäljare/innetekniker och tillbaka till produktionen och nu sedan 3 år tillbaka, handplockad till jobbet som chef för bearbetningen på Examec, med ansvar för 20 medarbetare i produktionen.

– Jag har arbetat med skärande bearbetning i hela mitt liv och tror och tycker att jag kan skärande bearbetning, säger Jimmy på ett ödmjukt sätt. Och tillägger att givetvis händer det saker hela tiden i utveckling av både maskin- och verktygsteknik som han uppfattar går hand i hand och följer varandra väldigt bra. Och man märker att kommer det en ny avancerad maskin så finns det verktyg som klarar av det också. Det som iså fall kan ställa till det ibland, ja då handlar det om material och egenskaper som kan vara problem samt att hitta lösningar på hur man skall programmera och bearbeta en komponent på bästa sätt.”

Läs hela reportaget här