Examec vinner ännu en upphandling till MaxLab IV

Max2Examec har vunnit ännu ett uppdrag för MAX IV Lab, det fjärde av de tio upphandlingar man deltagit i. Denna gång för leveranser av olika detaljer till partikelacceleratorn som kräver mycket hög precision.

I den yttersta kvalitetsklassen går Examecs leveranser via Carl Zeiss mätcenter i Olofström för tredjepartsmätning av känsliga konstruktioner.

Examec kunde glädja sig åt att vinna uppdraget på hög kvalitet snarare än lågt pris.

MAX-lab är ett nationellt synkrotronljuslaboratorium som ligger i Lund. Det är det enda av sitt slag i Sverige och öppen för forskare från hela världen. Forskarna på laboratoriet undersöker hur materien är uppbyggd – kunskap som kan användas inom ett mycket brett område. Just nu byggs en ny anläggning: MAX IV på Brunnshög. Den kommer att ha världsunik prestanda, vilket öppnar upp för ny, spännande forskning. 

Anläggningens konstruktion gör att olika processer kan studeras med en betydligt högre noggrannhet än vad som tidigare varit möjligt. Forskarna kommer också kunna studera reaktioner med mycket korta tidsförlopp. Miljövetare, energiforskare, paleontologer, materialforskare och många fler kan ha nytta av MAX IV.

För mer information kontakta:
Mats Ohlsson, Examec AB, på telefon  0708-45 05 67

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *