ESS väljer Examec i Tomelilla för inbyggnad av Neutron Chopper

Netronchopper (ESS) i Lund har i en av sina första mekaniska upphandlingar valt Examec i Tomelilla som leverantör.

Denna första order gäller en inbyggnad för test av den Neutron Chopper som ska reglera de snabba neutronerna vilka blir ett resultat av protonflödet i acceleratorn. Utrustningen ska användas för att säkerställa att dessa tester kan genomföras på ett riskfritt sätt.

”Vi är mycket tacksamma att ESS uppskattar den projekt- och tillverkningsprocess som Examec har utvecklat de senaste åren och som säkerställer den precision och kvalitet som erfordras i dessa sammanhang”, säger Examecs VD Mats Ohlsson.

För mer information kontakta:
Mats Ohlsson, Examec AB, på telefon  0708 45 05 67

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *