Examec vinner upphandling till MaxLab IV

MaxLabExamec är sedan länge en av de utvalda leverantörerna till MaxLab IV i Lund och nu har man vunnit en upphandling av magnethållare till den stora acceleratorringen.

”Vi är mycket tacksamma och glada för denna order och att vi får vara med i förverkligandet av MaxLab IV i Lund. Detta är den sjunde upphandlingen vilket betyder att alla anbudsgivare i ramavtalet verkligen blivit duktiga på att vässa pennorna för att ge sitt bästa pris. Det känns därför bra att veta att vi har en effektivitet som står sig i konkurrensen”, säger Examecs VD Mats Ohlsson.

MAX-lab är ett nationellt synkrotronljuslaboratorium som ligger i Lund. Det är det enda av sitt slag i Sverige och öppen för forskare från hela världen. Forskarna på laboratoriet undersöker hur materien är uppbyggd – kunskap som kan användas inom ett mycket brett område. Just nu byggs en ny anläggning: MAX IV på Brunnshög. Den kommer att ha världsunik prestanda, vilket öppnar upp för ny, spännande forskning. 

Anläggningens konstruktion gör att olika processer kan studeras med en betydligt högre noggrannhet än vad som tidigare varit möjligt. Forskarna kommer också kunna studera reaktioner med mycket korta tidsförlopp. Miljövetare, energiforskare, paleontologer, materialforskare och många fler kan ha nytta av MAX IV.

För mer information kontakta:
Mats Ohlsson, Examec AB, på telefon  0708-45 05 67

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.