Examec inför nytt ledningssystem för medicinteknikbranschen.

Examec har infört ledningssystem enligt ISO13485 som konsekvens av ett långsiktigt avtal med ett stort svenskt företag inom medicinteknik. ”Tillverkningen sker enligt rigorösa kvalitetsrutiner utifrån en Device Master Record, där varje maskin har en unik Device History Record i vilken varje process är dokumenterad och kontrollerad”, berättar VD Mats Ohlsson. ”Maskinen, som väger nästan 20 ton vid leverans från oss, innehåller avancerade detaljer tillverkade av Examec med extremt hög precision, bland annat i wolfram och bly.”

”Vårt intima samarbete med forskningsanläggningarna CERN, ESS och Max IV har lagt grunden för den nivå av avancerad tillverkning som företaget nu representerar”, avslutar Mats.

Examec är idag ett modernt verkstadsföretag som tillverkar precisionsdetaljer och avancerade maskinbyggen. Styrkan ligger i komplicerade montage och tillverkning av detaljer med högsta precision, gärna större detaljer.

Kunderna är större industriföretag inom bland annat medicinteknik, forskning och förpackningsindustri.

För mer information kontakta:
Mats Ohlsson, Examec AB, på telefon 0708-45 05 67.