Examec vinner ny upphandling till MaxLab IV i Lund

MaxIV

Examec är sedan länge en av de utvalda leverantörerna till MaxLab IV i Lund. Nu har man ännu en gång vunnit en upphandling av delar till den stora partikelacceleratorn som kräver mycket hög precision. ”MAX IV Laboratoriet har därför meddelat beslut om tilldelning av kontrakt för uppdraget till Examec.”

”I anbudsprövningen tillmättes kvalitet, leveransförmåga och pris betydelse och vi kan än en gång glädja oss åt att vinna uppdraget på hög kvalitet snarare än lågt pris”, säger Examecs VD Mats Ohlsson.

I den yttersta kvalitetsklassen går Examecs leveranser via Carl Zeiss mätcenter i Olofström för tredjepartsmätning av de känsliga konstruktionerna.

MAX-lab är ett nationellt synkrotronljuslaboratorium som ligger i Lund. Det är det enda av sitt slag i Sverige och öppen för forskare från hela världen. Forskarna på laboratoriet undersöker hur materien är uppbyggd – kunskap som kan användas inom ett mycket brett område. Just nu byggs en ny anläggning: MAX IV på Brunnshög. Den kommer att ha världsunik prestanda, vilket öppnar upp för ny, spännande forskning.

Anläggningens konstruktion gör att olika processer kan studeras med en betydligt högre noggrannhet än vad som tidigare varit möjligt. Forskarna kommer också kunna studera reaktioner med mycket korta tidsförlopp. Miljövetare, energiforskare, paleontologer, materialforskare och många fler kan ha nytta av MAX IV.

För mer information kontakta:
Mats Ohlsson, Examec AB, på telefon  0708 45 05 67

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *