Lund Formula Team gör avtryck på Silverstone och Hockenheim

Formula Student Team från LTH i Lund – som vi på Examec stolt sponsrar – har tillbringar delar av sommaren med att tävla på legendariska Silverstone och Hockenheim.

Trots att insatserna inte räckte till pallplatser så var samtliga medlemmar stolta och glada över sin insats: ”With our new quote on the back wing: ”The car will make it”, we made it. We did it. We finished endurance. Now, we will party”, skrev de glatt på sin Facebooksida.

Varje år bygger studenter från LTH en formelbil för att tävla i världens största ingenjörstävling, Formula Student. Tävlingen går ut på att utmana deltagarna i planering, design, analys och tillverkning av en bil för formelracing.

Och varje sommar ställer man upp med resultatet av sina ansträngningar i Formula Student-tävlingarna.

Syftet med projektet är att ge ingenjörsstudenter praktiska erfarenheter genom att följa hela produktionskedjan, från konceptstadium till färdig produkt. Teamet måste samarbeta för bygga bästa möjliga bil genom att komma med smarta, hållbara och tåliga designlösningar, tillverka den och slutligen testa och justera bilen.

Parallellt med biltillverkningen tränas teamet dessutom i verkliga förhållanden och det affärsmässiga i tävlingssammanhangen.