BoMill väljer Examec som tillverkare av höghastighetssorterare för spannmål.

BoMill utvecklar och marknadsför TriQ, en höghastighetssorterare för spannmål. Det som gör den unik är att den kan analysera och sortera varje enskilt sädeskorn i en hastighet som gör att den kan användas i industriella processer. Därmed kan skörden delas upp i tre olika fraktioner som alla håller exakt samma kvalitet.

Genom att varje fraktion är helt uniform kan producenten sätta mer rättvisande priser och öka sin marginal, samtidigt som kunden får en bättre produkt. Intresset för BoMills lösning är stort och man marknadsför och säljer idag TriQ på ett flertal marknader världen över.

Examec har nu fått privilegiet att tillverka TriQ-maskinerna med en kapacitet att sortera 3 till 30 ton spannmål per timme. Prognosen ligger på 11 maskiner under 2017.

 

För mer information kontakta: Mats Ohlsson, Examec AB, på telefon 0708 45 05 67 eller via mats.ohlsson@examec.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *