Maskingruppen Syd AB får ny ägare

shapeimage_1Mats Ohlsson har genom bolag förvärvat 80 procent av Maskingruppen Syd AB (MGS).

MGS tillverkar och marknadsför specialmaskiner och systemlösningar för b.la. förpackningsindustrin och annan tillverkande industri. MGS omsatte under 2009 ca 55 MSEK, med god lönsamhet. Bolagets huvudkontor ligger i Tomelilla, där även produktion och konstruktion är lokaliserat. Tidigare ägare till MGS var Lars Jönsson och Stefan Jönsson, båda kommer att arbeta kvar i verksamheten och kvarstår med en 20 procentig ägarandel.

Mats Ohlsson, ny VD i MGS, kommenterar: ”Förvärvet av MGS syftar till att vidareutveckla verksamheten genom att öka och bredda verksamheten som systemleverantör av kompletta funktioner inom specifika teknikområden. Vi kommer också att arbeta med tre nya egna produkter vilka är i olika stadier av utveckling.”

Stefan Jönson, tidigare VD i MGS AB: ”Med Mats Ohlsson som huvudägare får MGS en långsiktig ägare som kan utveckla bolaget vidare, vilket kommer att skapa trygghet och stabilitet för våra kunder, leverantörer och medarbetare”.

Mats Ohlsson har ett mångårigt förflutet på olika chefsbefattningar inom Tetra Pak och även som koncernchef för SpecialPartnerkoncernen i Malmö.

Lars Weibull AB med projektledare Ola Flodin var säljarnas rådgivare i affären.

För mer information kontakta:
Ola Flodin, projektledare Lars Weibull AB, 040-732 98
Mats Ohlsson, tillträdande VD för Maskingruppen Syd AB,

0708-45 05 67

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *