Följ med Koenigsegg och Examec till bilsalongen i Genève!

På bilsalongen i Genève visas just nu Koenigseggs nya bil, Jesko, uppkallad efter Christian Koenigseggs pappa. Koenigseggs bilar har i många år tillhört det mest extrema man kan hitta men nya Jesko överträffar ändå det mesta. Bilen är främst avsedd för att köras på banor och vingen där bak, nödvändig för att hålla bilen kvar mot marken vid riktigt höga hastigheter, är nog den största som tillverkats för en serieproducerad superbil.

Och det är inte utan stolthet som de gärna berättar att vevaxeln till Jesko är gjord ”i enda stålstycke av ett litet företag i Sverige”.  ”Amazing what those Swedes can do”, lägger man till. Klicka här eller på på bilden så får du en rundtur i Koenigseggs monter på bilsalongen och efter ca 8 minuter får vevaxeln sin egna ”minute of fame”.

Och vi på Examec är förstås lika stolta som Koenigsegg över vad vi kan åstadkomma i Tomelilla!